vineri, 12 august 2016

Tocăniță de năut cu cartofi


Ingrediente pentru Tocăniță de năut cu cartofi

3 cartofi măricei
500 g năut fiert
3 linguri ulei
3 cepe
3 căței de usturoi
3 frunze de dafin
3 linguri pastă roșii
pătrunjel verde
sare
piper
Opțional: ghimbir ras și fulgi de ardei iute

Mod de preparare:

Cartofii, se curăță, se spală și se taie cubulețe.
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt.
Punem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa, usturoiul și cartofii.
Călim pentru aprox. 5 minute la foc potrivit.
Adăugăm frunzele de dafin.
Adăugăm apă cât să acopere legumele și lăsăm să fiarbă pentru 15 minute.
Verificăm cartofii dacă s-au fiert, apoi adăugăm năutul și pasta de roșii.
Mai lăsăm pe foc 10 minute.
Condimentăm cu sare și piper.
Servim cu pătrunjel verde proaspăt tocat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...